Svenska kyrkan utomlands

Svenska kyrkans församlingar sprider sig långt utanför både Sveriges och Europas gränser. Runt om i världen går det att besöka svenska kyrkans församlingar för att få hjälp, stöd, umgänge eller bara för att se hur arbetet där Church_of_Sweden_(2329185243)går till. Många som besöker svenska kyrkan utomlands är utvandrade svenskar som gärna kommer dit för att få träffa andra svenskar en stund, diskutera Sverige och träffa nya vänner. Det kan vara en stor trygghet som nyligen utflyttad svensk att leta upp svenska kyrkan för att hitta andra likasinnade som kan guida en runt i det nya landet och hjälpa till med saker för att på ett enkelt sätt starta upp sitt nya liv.

Fira jul utomlands med svenska kyrkan

Julen är den största kristna högtiden och den firas självklart av svenska kyrkan både i sverige och utomlands. I juletider är det ofta många turister eller utvandrade svenskar som söker sig till församlingens lokaler för att få ett traditionellt svenskt julfirande och träffa nya och gamla bekanta att fira med. Ett av de största julfiranden som hålls i svenska kyrkan är i New York dit många svenskar kommer för att fira varje år.

Article by Alexandra

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.