Hitta ditt nya hem

Har du bestämt dig för att du inte längre vill vara en landsortspräst, utan vågat ta steget och fått ett arbete i Stockholm? Skillnaderna mellan att jobba i en storstad och att jobba i en församling på landet kan vara stora, och inte minst är konkurrensen om de villor som är till salu i Stockholm betydligt större än hur bostadsmarknaden ser ut på mindre orter. Det är inte helt enkelt att byta stad och byta liv, men det är inte heller omöjligt.

Att hitta hem

Att hitta hem kan betyda många olika saker. Visst kan det betyda att du behöver hitta rätt bland de villor som är till salu i Stockholm, så att du kan få ett hem rent konkret. Men det kan också handla om att hitta din plats i världen. Förmodligen hade du känslan av ett kall när du började läsa till präst, och du kunde föreställa dig hur arbetet som präst skulle bli. Men det är inte alltid ens inre bilder motsvarar den verklighet man sedan möter – och om de faktiskt gjorde det kanske du insåg att du inte visste vad du önskade. Att arbeta i ett litet arbetslag i glesbygden kan ha varit vad du föreställde dig att du ville, men under kvällar när du tjänstgjorde som jourhavande präst kanske du insåg att du egentligen ville något annat.

Storstadens möjligheter

En storstad har andra möjligheter än vad landsbygden har, även när det kommer till kyrkan. Att det finns fler människor gör att det kan finnas fler olika inriktningar. Varje gudstjänst måste inte anpassas efter idén att den ska passa alla, eller ens de flesta. I Stockholm kan det finnas en chans att arbeta på andra sätt, och det kan vara där du hittar din plats i världen. Ditt hem. Hittar du en kyrka där du trivs, kan vara dig själv och växa tillsammans med församlingen inser du snart att frågan om vilka villor som är till salu i Stockholm blir mindre viktig. En period kan du säkert klara att bo i lägenhet i andra hand, i väntan på att rätt villa ska dyka upp bland utbudet av villor till salu i Stockholm. Hittar du hem på ett sätt, genom att hitta till den kyrka där du passar, kan det bli mindre bråttom att hitta hem på andra sätt. Det kan också bli lättare att lita på att det kommer ske förr eller senare.

Article by Alexandra

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.