Internationellt arbete

Svenska kyrkan utför hela tiden ett stort internationellt räddningsarbete, där de med hjälp av både anställda och volontärer finns på plats i krigs- och katastrofdrabbade länder och hjälper till med mat, sjukvård samt utbildning. För att bidra mer till svenska kyrkans räddningsarbete kan man skänka extra pengar till dem genom deras hemsida eller sin församling. I katastroftider brukar all kollekt under gudstjänster gå till drabbade områden och räddningsarbetet där.

Flyktingstöd i flera länderHand of God reaching out

Stödet för flyktingar finns bland annat i Irak, Syrien och större delen av Europa. Genom att verka runt om i Europa med att ta emot flyktingar i olika läger, bland annat i Grekland, blir arbetet så efektivt som möjligt och de har hittills hjälpt många av de syriska flyktingar som söker asyl i flera länder i norra europa just nu.

Katastrofarbete i världen

Efter orkanen Matthew i redan tidigare katastrofdrabbade Haiti 2016 har svenska kyrkan funnits på plats med ett aktivt räddningsarbete och arbetar nu för att återigen bygga upp hem och skolor till befolkningen. Även i stora delar av Afrika finns svenska kyrkan på plats för att försöka bekämpa den ständiga torka och svält som pågår, där miljoner människor fått sätta livet till.

Article by Alexandra

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.