Utbytesprogram för unga vuxna

Svenska kyrkan har ett stort utbytesprogram för unga vuxna mellan 18 och 30 år. I utbytesprogrammet erbjuds en resa ner till kyrkor i Brasilien, Costa Rica, Flippinerna, Tanzania och Sydafrika varje höst för ca 15-20 personer. På våren kommer sedan deltagare i utbytet från dessa länder till Sverige för att se hur allting fungerar här. Det krävs att man är eller har varit aktiv inom svenska kyrkan, så för den som är intresserad av utbytet men ännu inte är aktiv är det bara att sätta igång för att sedan kunna söka i framtiden.

Under resans gångBride and groom stand before crucifix in church 2

Utbytestiden är på tre månader och de som reser iväg bor då i utbytesförsamlingen i det land man valt att åka till. Syftet med utbytet är att lära sig mer om kulturen i andra länder och att knyta starka band trots språk- och kulturskillnader. Dessutom är det en fantastisk möjlighet att uppleva allt som ett annat land har att ge och dela erfarenheter och kunskap med befolkningen.

Förberedelser och efteråt

Inför utbytet kallas man till kurser för att lära sig mer om själva resan, församlingen och landet man ska besöka. Det förväntas även en viss kunskap och framförallt vilja att lära sig själv. Utbytet kostar ingenting men lite extra fickpengar kan vara nödvändigt för att klara sig hela perioden.

Efter utbytet räknar de med att man ska kunna vara med på våren när unga vuxna från utbytesländerna besöker sverige, samt ett visst efterarbete med sammanställningar och funderingar kring hur resan var. Schemalagd tid kommer finnas till detta och det är någon helg för att samlas i grupp och diskutera och fundera tillsammans.

Article by Alexandra

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.