Svenska kyrkan

Svenska kyrkan är Sveriges största kristna trossamfund, en religiös organisation. De finns både inom Sverige och internationellt och jobbar dels för att sprida sitt budskap och dels för att hjälpa andra människor i nöd, oavsett om de delar samma trosuppfattning som dem.

Ett uppdrag från gudholy-communion-1146944_1920

Enligt egen mening jobbar Svenska kyrkan efter ett uppdrag från gud, där de sprider det kristna budskapet för att försöka göra världen till en bättre plats. De arbetar bland annat för att uppehålla respekten och kunskapen om gud enligt kristendomen, att skapa fred och försoning världen över samt för ett rättvist och hållbart samhälle. Dessa tre grundpelare finns alltid med hos Svenska kyrkan, både inom De olika församlingarna som finns i Sverige och hos deras verksamhet i andra länder.

Den kristna tron handlar i praktiken om att behandla andra så som man själv vill bli behandlad, att alla människor har lika värde och rätt att bestämma över sitt eget liv, samt att alltid kämpa för att världen ska bli fri från krig och istället försonas och bli fredlig.

Värnar om miljö och klimatet

Något som många inte vet är att svenska kyrkan värnar högt om klimatet och har miljön som en av deras hjärtefrågor. Så som gud har skapat jorden åt människan bör den också fortsätta vara, men istället har de förstört jordklotet på många sätt och för varje år som går så tar miljön större skada. Detta kan ses som ett hån mot den gåva gud gav människan, i form av livet. Fortsätter världen förstöras i samma tempo kommer det snart inte finnas något liv kvar på den här planeten och allt det gud ska ha byggt upp har varit förgäves. Därför vill svenska kyrkan sprida ordet för att få människan mer miljövänlig, där hon inte förbrukar mer än vad jordens resurser har att ge.

Svenskar idag lever och konsumerar på ett sätt som kräver 4,2 jordklot, vilket är en skrämmande siffra och som blir värre då den stiger för varje år som går. Fortsätter det i den här takten kommer det snart inte finnas någonting kvar att ta av.

Hjälp för fattiga och hemlösa

Svenska kyrkan är känd för sin givmildhet och försök till att hjälpa fattiga och hemlösa runt om i landet. De kan hjälpa till med mat, kläder och sovplatser på vintern när det är kallt. Fattiga hushåll och familjer kan ansöka till svenska kyrkan om ekonomin tryter för att få hjälp med till exempel matkassar och vinterkläder till barnen och annat nödvändigt för att överleva. På vintrarna öppnar många kyrkor runt om i landet upp för att hemlösa ska kunna ta sig in och värma sig om nätterna när det blir som kallast. Det är inget tvång att vara medlem i svenska kyrkan för att få hjälp av dem, men alla som är medlemmar hjälper till att stötta så att fler kan få hjälp.

Article by Alexandra

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.