Begravning i svenska kyrkan förlängning

De flesta av oss har en eller flera gånger varit i kyrkan på begravning.Men hur stor frihet har man egentligen och måste prästen verkligen lägga jord på kistan?När en person har avlidit så får församlingen oftast reda på det genom kyrkobokföringen, det kommer upp en notis om att en församlingsmedlem avlidit och både präst, musiker och vaktmästare kopplas tidigt in.Prästen brukar ta kontakt med de anhöriga för att boka ett sorgesamtal, där gudstjänstens utformning pratas igenom. Oftast har man som anhörig redan träffat begravningsbyrån där man bestämt datum, tid, plats och ev. musik.

The Beatles i kyrkan?

Personliga begravningsceremonier, får man spela The Beatles i kyrkan? Det finns stort utrymme att sätta en egen prägel på begravningen, det kan vara val av solosånger, musik som skall spelas under avskedet, dikter som kan läsas eller hur man smyckar kistan. Den avlidne kanske älskade the Beatles över allt annat?Att då spela en Beatles-låt vid avskedet är sällan några problem. Antingen med hjälp av en solist, eller med CD-skiva eller Spotify. Den avlidna kanske älskade båtar över allt annat? Då kan man ha en segelbåtsmodell ståendes vid kistan under begravningen. Prästen kommer i samråd med musiker, vaktmästare och anhöriga se till att musik väljs med omsorg, samt att i största möjliga mån tillmötesgå önskemål kring hur gudstjänsten utformas.

Begravningsbyrån är navet

När en anhörig avlider är det mycket att tänka på. Förutom sorgen och ledsamheten över att en älskad närstående har gått bort är det mycket praktiska saker att tänka på. En begravningsbyrås uppgift är att hjälpa till med allt som rör ett dödsfall, alltifrån svepning, transport och visning av den avlidne till kontakt med soloartister, florister, annonsering, bokning av minnesstund, kontakt med cateringfirma, kyrka och hjälp med bouppteckning.En begravningsbyrå är navet i allt som rör ett dödsfall.De flesta byråer har en jourtelefon och finns tillgängliga dygnet runt.För att hitta en bra och seriös aktör har begravningsbyråguiden listat de olika byråer som finns, vilka tjänster de erbjuder och vart de är belägna.

Article by Alexandra

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.